Ambasada

Str. Anton Seiller 2

Ma—Du: 10:00―22:00


Behzad Khosravi Noori Gülsün Karamustafa| Chto Delat | Anton Vidokle


AMBASADA este un centru cultural independent și o întreprindere socială ce și-a deschis porţile în 2015, fiind unul dintre primele proiecte de reconversie culturala ale unui spaţiu industrial din Timișoara. Clădirea in care funcţionează AMBASADA este fostul centru de proiectare de prototipuri al fabricii de pălării Paltim.

Fabrica de pălării din Timișoara a fost fondată în 1896, fiind prima companie din sud-estul Europei cu acest profil. S-a deschis cu fonduri austriece, proprietarul iniţial al fabricii fiind Filip Lenstein. Acesta a angajat specialiști din Austria și a adus primele utilaje din Vestul Europei, făcând o fabrică celebră în ţările Europei Centrale și de Vest.

AMBASADA este acum un loc de întâlnire pentru ONG-uri, freelanceri, artiști, muzicieni, antreprenori sociali și creativi. Este format dintr-un bistro/cafenea si spaţiu de lucru, săli de ședinţe și o sală de evenimente care poate găzdui între 100 și 300 de persoane. Oferă facilităţi și servicii gratuite pentru sectoarele creative și non-profit.