Echipa Bienalei Art Encounters 2019
- Curatoare: Maria Lind and Anca Rujoiu
Maria Lind este curatoare, teoreticiană și profesoară și trăiește la Stockholm și la Berlin. A fost director la Tensta konsthall, Stockholm (2011-2018), director al programului de la Centrul de Studii Curatoriale al Colegiului Universitar Bard (2008-2010) și al Iaspis în Stockholm (2005-2007). Din 2002 până în 2004 a fost directorul instituţiei Kunstverein München; în 2016 a fost director artistic al celei de-a 11-a ediţii a Bienalei Gwangju (Coreea de Sud). Maria Lind este, de asemenea, deţinătoarea Premiului Walter Hopps pentru realizări curatoriale, obţinut în 2009.
Anca Rujoiu este curatoare și editoare și trăiește în Singapore și România. În calitate de curator de expoziţii și mai târziu editor-șef (2013-2018), a făcut parte din echipa fondatoare a Centrului de Artă Contemporană din Singapore al NTU. Anca Rujoiu a fost co-curator a proiectului Collective Fictions, selectat în cadrul programului Nouvelles Vagues (2013) dedicat tinerilor curatori, la Palais de Tokyo.
- Ovidiu Șandor, Fondator & Președinte
Colecţionar de artă implicat activ în scena de artă contemporană din România, Ovidiu este membru al Comisiei de Achiziţii de Artă Est-Europeană și Rusă de la Tate Modern, Londra.
- Diana Marincu, Director Artistic
Diana este curator și critic de artă, membru Aica și IKT, iar din 2018, în calitate de Director Artistic, elaborează programul artistic al Fundaţiei Art Encounters și coordonează componentele legate de producţia artistică a Bienalei Art Encounters.
- Roxana Bedrule, Director de Program
Roxana este manager cultural și coordonator general al Bienalei.
- Sorina Jecza, Co-fondator și Coordonator relaţii instituţionale
Sorina Jecza este manager cultural și editor. Coordonează, din anul 2000, activitatea Fundaţiei Triade: expoziţii, programul de artă în spaţiul public. A editat publicaţiile apărute la Editura Triade – peste 200 de cataloage, albume și cărţi de artă. Este co-fondator și co-organizator al bienalei Art Encounters.
- Naţca Vaszilcsin, Logistică
Naţca este responsabilă de coordonarea transporturilor lucrărilor de artă și a aspectelor logistice referitoare la vizitele invitaţilor din cadrul Bienalei.
- Aurora Dan (Ada), Ospitalitate & Evenimente
Ada este responsabilă de partea de ospitalitate și de vizitele de cercetare ale artiștilor. Ea coordonează de asemenea echipele de voluntari în relaţie cu artiștii.
- Alexandra Pintea, Manager de Comunicare
Alexandra gestionează relaţia cu presa și coordonează activitatea de comunicare pe canalele de social media.
- Daniel Crainic, Consultant Comunicare
Daniel contribuie la strategia de comunicare și relaţii media a bienalei.
- Sam Talbot, PR Internaţional
Sam este consultant în comunicare culturală și lucrează cu galerii internaţionale, muzee și festivaluri de artă. Este responsabil pentru partea de PR internaţional a Bienalei Art Encounters.
- Justin O’Shaughnessy , Consultant de Producţie
Justin O’Shaughnessy este producător și profesor cu o experienţă de 30 de ani în livrarea de proiecte pentru organizaţii precum Tate, Institute of Contemporary Arts, Serpentine Gallery, Frieze Art Fair, Rich Mix, Shoreditch Trust, City University și Guildhall School of Music and Drama.
- Roxana Luca, Manager de Producţie
După ce a început ca profesionist în BTL în 2006, Roxana a contribuit la unele dintre cele mai mari evenimente din România și Europa de Sud-Est, de la festivaluri muzicale și culturale, la concerte, conferinţe, evenimente corporate, festivaluri de film și chiar organizarea vizitei Papei Francisc în România la Blaj în 2019.
- Tudor Groza, Coordonator Producţie
- Alice Voinea, Designer
Alice a realizat identitatea vizuală a bienalei Art Encounters 2019, a materialelor tipărite, a materialelor outdoor & online.
- Harald Singer, Web Designer
- Ana Toma, Editor
Ana, editorul catalogului Bienalei Art Encounters 2017, este artist vizual și editor cu preocupări în zona graficii, a instalaţiei, a fotografiei și a scenografiei.
- Andrei Infinit, Fotograf
Andrei este fotograful oficial al Bienalei Art Encounters, prezent la toate evenimentele.
- Asociaţia Contrasens, Mediere și Educaţie
Asociaţia Culturală Contrasens www.accontrasens.ro este o organizaţie non-profit înfiinţată în Timișoara în 2015, care conceptualizează arta și cultura ca pe resurse critice în dezvoltarea unei societăţi incluzive, participative și creative, care promovează arta ca spaţiu fundamental pentru dezvoltarea comunităţii și a cetăţenilor și care are ca misiune promovarea culturii contemporane prin susţinerea, dezvoltarea și promovarea proiectelor de mediere culturală, a proiectelor interdisciplinare din câmpul artelor vizuale și a publicaţiilor menite să documenteze creaţia artiștilor contemporani din Banat. Prin proiecte de mediere și educaţie prin cultură, prin cele de formare a unei generaţii noi de manageri și jurnaliști culturali și prin cele de cercetare, asociaţia încurajează experimentul în câmpul practicilor și teoriilor din arta contemporană și contribuie la dezvoltarea unui mediu cultural fertil pentru dialog, gândire critică și dezbatere.