01

Vineri, 13:00 -14:00

#Dialogurile Bienalei: Mansarda Facultăţii de Arte și Design Timișoara (str. Oituz nr. 4), prezentări cu: Kray Chen și Anca Rujoiu

Kray Chen ©infi.ro



02

Sâmbătă, 10:00 – 13:00

#Ateliere cu artiști: Doar gândul la asta îţi dă dureri de cap (The thought of this already has you in pain)

Atelier performativ pentru studenţii de la Facultatea de Arte si Design – Timșoara cu Mădălina Zaharia
Număr de participanţi: 8 plus artista
Locaţie: Mansarda Fundaţiei Art Encounters
(Casa Isho, Bd. Take Ionescu, nr. 46C, Timișoara, 300124) Sâmbătă, 2 februarie 2019

Descriere: Sunteţi cu toţii parte dintr-o audienţă și tocmai aţi asistat la o prezentare făcută de o artistă. După ce și-a terminat relatarea, artista este gata să deschidă discuţia cu publicul, însă nu în modul în care ar fi de așteptat. În loc să urmeze formatul unei dezbateri clasice, ea se folosește de propria prezentare, o prezentare PowerPoint, pentru a regiza și direcţiona conversaţia cu audienţa. Prin simboluri și forme grafice proiectate pe ecran, artista dirijează interacţiunea dintre participanţi, oferindu-le indicii pentru a construi împreună o discuţie imaginară cu caracter teatral.

Acest workshop va fi de forma unui scurt exerciţiu scenic (“Live action role-play” sau “Larp”*) ce se va baza exclusiv pe experienţa personală a participanţilor și a cărui intenţie este să analizeze relaţia dintre „a vorbi” și „a crea”. La începutul workshop-ului, fiecărui participant i se va atribui un anumit simbol vizual și va primi diagrama/descrierea unui personaj fictiv.
Nu este necesar ca participanţii să aibă experienţă scenică anterioară pentru a participa la acest exerciţiu. Îi rugăm pe participanţi să poarte haine cât mai confortabile și să contacteze echipa Art Encounters dacă au anumite nevoi speciale.

*Live action role-playing (Larp) este un tip de teatru colaborativ în care participanţii interacţionează unii cu alţii sub forma unor personaje fictive, contribuind la construirea unui scenariu dramatic fără a avea nevoie de prezenţa unei audienţe. Acţiunile jucătorilor pot fi mediate și regizate de către un conducător al jocului sau pot fi decise de comun acord între participanţi, rezultând în formarea spontană a unei situaţii organizate, dar improvizate.



02

Sâmbătă, ora 18:00

#Proiecţii De Film: Proiecţie specială: JoyceDay la Timișoara

La Două Bufniţe
The Joycean Society
Un film de Dora García, 2013, 53 min (engleză)

Filmul se axează pe un grup de lectură din Zürich care se reunește în mod regulat încă din 1986 pentru a citi împreună și a analiza fiecare cuvânt și fiecare propoziţie din romanul Finnegans Wake de James Joyce, roman recunoscut pentru complexitatea lui și pentru multiplele lui posibilităţi de interpretare. Dora García a documentat aceste sesiuni dintr-un club elveţian care se mândrește cu cea mai bogată bibliotecă cu operele lui Joyce din Europa. Filmul ei, The Joycean Society, pune accent pe virtuţiile practicii conversaţionale, ale interpretărilor literare și a producţiei colective de sens.
Proiecţia are loc cu ocazia aniversării lui James Joyce și are rolul unui prolog la prezentarea Dorei García care va avea loc în data de 13 februarie.



13

Miercuri, ora 18:00

#Dialogurile Bienale: Librăria La Două Bufniţe (P-ţa Unirii 11), prezentare de Dora García



19

Marţi, 12:00 -13:30

#Dialogurile Bienale: Mansarda Facultăţii de Arte și Design Timișoara (str. Oituz nr. 4), prezentări cu: Anne Low și Florica Zaharia

Dialogurile Bienalei ©infi.ro


19

Marţi, 19:00 – 21:00

#Serile Ambasada: Februarie

Serile Ambasada ©infi.ro