Librăria La Două Bufniţe

Piaţa Unirii 11

Lu—Sâ: 09:00―21:00
Du: 12:00―20:00


Dora García

 


Librăria independentă La Două Bufniţe din Timișoara s-a deschis în 2 decembrie 2016, la iniţiativa a două prietene din copilărie, Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan, care și-au propus să facă din pasiunea lor comună, cărţile, un business.

Cele două prietene, absolvente ale Facultăţii de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, și-au propus să creeze un spaţiu cultural de referinţă atât pentru timișoreni și mediul artistic local, cât și pentru turiștii care ne vizitează oraşul. Prin oferta de carte și evenimentele organizate, au creat un loc de poveste, cald și prietenos, recomandat de cărţi atent selectate, predominant din literatura română și universală, știinţe umaniste și artă. De asemenea, cele două asociate și-au propus să îi apropie și pe copii de carte, oferindu-le un spaţiu de lectură doar pentru ei. Prin evenimentele culturale și oferta librăriei, au reușit să atragă și să cultive un public care să aprecieze delicatesele, fie ele literare sau nu.

Astfel, la 1 an și jumătate de la deschiderea oficială a librăriei, aceasta a fost primită în Federaţia Europeană și Internaţională a librarilor (European and International Bookseller Federation), asociaţia profesională de librari din întreaga lume, a primit Premiul Librarul anului 2017 în cadrul Festivalului Internaţional „Poezia e la Bistriţa”, numeroase interviuri în publicaţii print și online, la radio și la TV. De asemenea, librăria a primit premiul „Regenerare urbană” din partea Asociaţiei Urbaniștilor din Timișoara și a găzduit și organizat evenimente cu scriitori din ţară, din Germania, Austria, Ungaria, Serbia, SUA și Islanda.