Galeria Posibilă
Preocupată de înţelegerea și studiul peisajului, Galeria Posibilă prezintă artiști ale căror lucrări permit deopotrivă discuţii specifice artei contemporane și domeniilor conexe. În programul curatorial, aceste discuţii sunt generate de interesul artiștilor pentru subiecte precum identitate, transformare și memorie. Astfel, peisajul și natura în fotografie și artă în general sunt subiectele care se regăsesc în majoritatea expoziţiilor și publicaţiilor pe care le realizăm.
Galeria Posibilă este preocupată de realizarea și susţinerea publicaţiilor de artă. Ne dorim să contribuim la dezvoltarea sectorului de carte de artă din România într-un mod natural care ne face să fim atenţi la fiecare publicaţie pe care o edităm. În 2011, a apărut Biblioteca de Galerie, o platformă de resurse pentru studenţi și artiști specializată în teoria peisajului și practici artistice care au ca punct central natura.
Galeria Posibilă, înfiinţată de Matei Câlţia în anul 2003, este una dintre primele galerii private din București. Cu timpul, a devenit un spaţiu care susţine, produce, expune și promovează fotografia.
Partener al programului de mediere:
Asociaţia Culturală Contrasens
Partener strategic:
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”
Publicaţii independente:
IDEA
Institutul prezentului (IP)
Punch
Balamuc
Galeria Posibilă
Cele mai frumoase cărţi din România
Librăria La Două Bufniţe
Fundaţia Interart TRIADE
Kuda.org
Stevan Vukovic & Tijana Savatic
Cărţi de artiști
Nicoleta Moise
Tatiana Fiodorova
Invitaţii la lecturi colective:
Radu Pavel Gheo
Revista CUTRA
Adriana Gheorghe
Leah Whitman-Salkin
Ana Bilbao
Delia Grigore
Timea Junghaus
Școala Curatorială de toamnă, coord. de curs:
Joanna Warsza
Publicaţie:
Andrea Phillips
Boris Buden
Daria Ghiu
Marius Cornea
Florica Zaharia